. Warta - Kumaha kantong kopi dianggo?

Kumaha kantong kopi dianggo?

azrgsd (1)

Naha biji kopi panggang tiasa langsung diseduh?Sumuhun, tapi teu merta ngeunah.Biji kopi anu anyar dipanggang bakal ngagaduhan periode ngangkat kacang, nyaéta ngaleupaskeun karbon dioksida sareng ngahontal période rasa kopi anu pangsaéna.Janten kumaha urang nyimpen kopi?Pikeun nyimpen biji kopi, urang mikir ngagunakeun kantong kopi pikeun kahiji kalina, tapi anjeun geus taliti niténan kantong bungkusan tina biji kopi?Kantos perhatikeun klep bodas atanapi jelas dina tonggong atanapi jero kantong kopi?Atanapi anjeun ningali éta sareng henteu paduli?Ulah nganggap yén klep ieu dispensable mun anjeun nempo yén klep leutik.Nyatana, klep beat leutik mangrupikeun rusiah "hirup atanapi maot" biji kopi.

azrgsd (2)

Klep ieu disebut "klep knalpot kopi", sareng disebut klep knalpot hiji arah.Klep ventilasi saarah maénkeun peran penting dina ngabantosan kopi seger anjeun tetep seger langkung lami.Klep curhat hiji arah di jero kantong biji kopi mangrupikeun aksesori kantong anu nyegah aliran hawa balik.Tinjauan ringkes klep klep knalpot hiji arah ngagaduhan dua fungsi, hiji nyaéta ngaleupaskeun gas dina kantong, sareng anu sanésna pikeun ngasingkeun hawa di luar kantong bungkusan tina lebet.Salajengna, klep asupan Wo bakal ngenalkeun dua pungsi ieu sareng kumaha jalanna.
1. knalpot,
Biji kopi héjo ngandung asam, protéin, éster, karbohidrat, cai jeung kafein.Sanggeus biji kopi héjo dipanggang dina suhu luhur, karbon dioksida dihasilkeun ngaliwatan runtuyan réaksi kimia saperti réaksi Maillard.Sacara umum, karbon dioksida jeung gas volatile séjén dileupaskeun ku biji kopi panggang kira 2% tina beurat sakabeh biji kopi.Jeung 2% tina gas ieu lalaunan dileupaskeun tina struktur serat kacang, sarta waktu release bakal gumantung kana métode roasting.Kusabab biji kopi ngaluarkeun karbon dioksida ku nyalira, urang bakal ningali biji kopi anu dipanggang dina kantong anu disegel anu bakal bonjolan kana waktosna.Ieu nu disebut "kantong inflated".Kalayan klep knalpot saarah, éta bakal ngabantosan ngaleungitkeun gas inert ieu tina kantong dina waktosna, ku kituna gas ieu moal ngoksidasi biji kopi sareng ngajaga kaayaan seger anu saé pikeun biji kopi.
2.ngasingkeun hawa,
Kumaha cara ngasingkeun hawa nalika nyéépkeunana?Klep saarah béda ti klep hawa biasa.Lamun klep hawa umum dipaké, bari gas dina kantong bungkusan discharged, éta ogé bakal ngidinan hawa luar sabuk bungkusan ngalir kana kantong, nu bakal ngancurkeun kinerja sealing tina kantong bungkusan sarta ngabalukarkeun kopi neruskeun. pikeun ngoksidasi.Oksidasi biji kopi bakal ngabalukarkeun volatilization aroma jeung deterioration komposisi.Klep knalpot saarah henteu, éta ngaleungitkeun karbon dioksida dina kantong dina waktosna, sareng henteu ngijinkeun hawa luar asup kana kantong.Janten, kumaha éta ngatur henteu ngijinkeun hawa luar asup kana sabuk?Klep asupan Wo nyarioskeun prinsip kerjana: nalika tekanan hawa dina kantong ngahontal ambang anu tangtu, klep klep knalpot saarah dibuka pikeun ngaleupaskeun gas dina kantong;nepi ka tekanan hawa turun di handap ambang tina klep hiji arah.Klep tina klep hiji arah ditutup, sarta kantong bungkusan balik deui ka kaayaan disegel.

azrgsd (3)

Kituna, urang menyimpulkan yén unidirectionality tina klep knalpot kopi téh sarat paling dasar na, sarta eta oge sarat paling canggih.Nalika biji kopi dipanggang langkung jero, pangaruh knalpot bakal langkung kuat, sareng karbon dioksida bakal dileupaskeun langkung lami.


waktos pos: Aug-29-2022